3D Machine Vision

Machine vision met 3D technologie is geschikt om zeer nauwkeurig producten te meten op afwijkingen. Vision Partners heeft ervaring met een breed scala aan 3D-sensorische oplossingen.
Omschrijving oplossing

3D Machine Vision oplossingen

Machine Vision is een van de drijvende krachten van industriële automatisering. Traditionele monochrome of kleuren 2D-beelddetectie is voor sommige toepassingen nog steeds het optimale hulpmiddel om een ​​probleem op te lossen. Maar het merendeel van de uitdagingen waar machine vision vandaag voor staat, heeft een 3D-karakter.

Vision Partners heeft ervaring met een breed scala aan 3D-sensorische oplossingen voor zowel bewegende processen als stationaire processen waardoor wij de beste vision systemen voor de specifieke toepassing kunnen leveren.

Highlights verpakkingscontrole

Voorbeeld 1

beeld is opgenomen met een gestructureerd licht camera

De 3D inspectie moet aantonen dat elke plug de juiste diameter heeft en dat de conische boring in het midden van de plug heeft plaatsgevonden. Onderstaand video geeft weer hoe met machine vision software de dimensies en locatie van de conische boring kan worden bepaald. Voor het bepalen van deze eigenschappen wordt gebruikt gemaakt van surface based matching. Met deze techniek kunnen 3D modellen in een pointcloud gefit worden. Door het fitten van verschillende 3D modellen kunnen onderlinge afstanden en andere eigenschappen gemeten worden.

Voorbeeld 2

Op de bloemveiling worden jaarlijks miljoenen bloemenkratten grondig machinaal gereinigd. Met 3D camera’s wordt vóór het wasproces de mate van vervuiling bepaald waarna het wasproces aangepast en geoptimaliseerd kan worden. Door meerdere 3D camera’s wordt een 3D point-cloud van het kratje gemaakt waarna door machine vision software de mate van vervuiling van elke krat bepaald wordt,- onafhankelijk van kleur, soort vervuiling en vochtigheid.

Andere oplossingen

Leg je probleem aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Meer informatie?

We denken graag met je mee. Past deze oplossingen in jouw productieprocess?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.