Warmtebeeld inspectie

Thermografie en machine vision gebundeld in één industrieel systeem. Met warmtebeeld technologie worden eigenschappen zichtbaar die normaal niet zichtbaar zijn.
Warmtebeeld inspectie
Omschrijving oplossing

De kracht van thermografie en machine vision gebundeld in één industrieel systeem.

Op basis van temperatuurverschillen wordt het thermische beeld geanalyseerd en kunnen vele meet- & automatiseringstoepassingen in diverse toepassingsgebieden worden uitgevoerd. Door middel van warmtebeeld worden eigenschappen van het product zichtbaar die voor een normale camera niet zichtbaar zijn.

Warmtebeeld toepassingen in de voedselketen

Robotisering van de inpaklijn leidt ertoe dat traditionele taken van de inpakker zoals etiket controle en seal inspectie worden overgenomen door in-line inspectiesystemen.  

Met behulp van een industriële warmtebeeldcamera wordt iedere gesealde verpakking 100% in-line gecontroleerd op thermische afwijkingen van de sealnaad. Tevens biedt de sealinspectie de optie om met visuele camera’s additionele inspectie taken uit te voeren.

Verpakkingslijnen

  • Technologie geschikt voor verpakkingslijnen met hoge diversiteit van verschillende grotere verpakkingen

    • Verschillende kleuren plastic e.g. zwart/blauw/transparant

    • Verschillende bedrukkingen op de verpakking

  • Optioneel met visuele camera’s te controleren of er scheuren zijn ontstaan gedurende het verpakkingsproces.

  • Contactloze inspectie zonder verpakking aan te raken

warmtebeeld
3D temperatuur profiel van een sealnaad met een afwijking
lopende band warmtebeeld
Thermisch beeld van 4 gesealde verpakkingen

Warmtebeeld toepassingen in de procesindustrie

In de automotive industrie wordt veel kunststof gebruikt voor onderdelen zoals dashboards. Deze componenten worden verbonden door middel van infrarood (IR) lassen.  Door het IR-lasproces te bewaken met thermische beeldvorming kunnen fabrikanten verbindingen opvangen die buiten de bovenste of onderste temperatuurcontrolelimieten vallen.

Gevonden fout
Temperatuurverloop automotive dashboard (Courtesy: Flir)
Inspecteren met warmtebeeld
Temperatuurverloop in buizenstelsel (Courtesy: Flir)

Een infraroodcamera die op een vaste positie langs de productielijn is geplaatst, kan herhaalbaar en nauwkeurig de thermische patronen en gradiënten illustreren die nodig zijn om fouten bij IR-lassen te identificeren. Een warmtebeeld kan ook een onvolledige vorm, een niet-uniform temperatuurprofiel of variërende gradiënten vertonen. De temperatuurgegevens die door een thermische camera worden verzameld, kunnen kwaliteitscontroletechnici helpen fouten in de productielijn te vinden en te corrigeren, waardoor de uitvoer van defecte producten wordt voorkomen.

Vision Partners levert het warmtebeeld Seal Inspectie systeem “turn-key” inclusief de warmtebeeld camera, besturingspaneel met display, montage materiaal, trigger sensor, Seal inspectie software, installatie en training.
Andere oplossingen
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Meer informatie?

We denken graag met je mee. Past deze oplossingen in jouw productieprocess?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.