3D inspectie steenwolsubstraat

Onze klant levert innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw. Deze oplossingen worden onder andere toegepast bij de teelt van groenten en bloemen, zoals tomaten, komkommers, paprika’s, aubergines, rozen en gerbera’s. De pluggen staan bekend om hun homogeniteit en betrouwbaarheid. Het is belangrijk dat de pluggen de juiste diameter hebben en dat de conische boring exact in het midden is.
3D inspectie steenwolsubstraat
Omschrijving case
Steenwolsubstraat met pluggen welke gebruikt worden voor het opkweken

Vision Partners heeft een klant-specifiek machine vision 3D inspectiesysteem ontwikkeld waarmee kan worden aangetoond dat elke plug de juiste diameter heeft en dat de conische boring in het midden van de plug heeft plaatsgevonden.  Voor de 3D point clould hebben we gebruik gemaakt van gestructureerde lichtprojectie waarmee een hoge resolutie en zeer nauwkeurige scans van statische scènes kan worden gemaakt.,  

Onderstaand video geeft weer hoe met machine vision software de dimensies en locatie van de conische boring wordt bepaald. Voor het bepalen van deze eigenschappen wordt gebruikt gemaakt van surface based matching. Met deze techniek kunnen 3D modellen in een pointcloud gefit worden. Door het fitten van verschillende 3D modellen kunnen onderlinge afstanden en andere eigenschappen gemeten worden. 

Dankzij deze 3D inspectie is de kweker ervan verzekerd dat de conische boring precies in het midden van de plug zit zodat het opkweken optimaal gebeurd.

“We zijn verrast door de mogelijkheden van 3D machine vision en van de uitstekende ondersteuning van Vision Partners om het concept aan te tonen.” 

Andere cases in:
3D Machine Vision
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.