Lijnvolgsysteem voor vrachtwagens

Onze klant is groot in het verwijderen van wegmarkeringen met waterstralen. De vrachtwagens zijn uitgerust met een weegbare straalkop die de markering weg straalt. Vroeger moest de chauffeur met een joystick de wegmarketing volgen. Een lastige klus.
lijnvolgsysteem vrachtwagens
Omschrijving case

Vision Partners heeft met de klant een systeem geïmplementeerd waarbij een camera de wegmarkering nauwgezet volgt en de straalknop aanstuurt. Voor de klant een groot voordeel; de straalkop staat altijd op de juiste plaats, er wordt minder water verbruikt en de vrachtwagen kan harder rijden. Een grote verbetering van de productiviteit! 

De area scan camera, welke op de voorkant van de kop zit gemonteerd, maakt continu beelden van het wegdek. De area-scan camera is speciaal behuisd zodat die tegen vocht en tegen een stootje kan. Deze beelden worden in de applicatie gecheckt op de aanwezigheid van wegbelijning. Verschillende soorten pre-processing vindt plaats om de lijn duidelijk te herkennen bij regen, zon en vervuiling. In het geval er een stuk belijning in het camera beeld aanwezig is zal de afstand tussen de gevonden lijn en de doellijn worden berekend. Het resultaat van hiervan wordt gecommuniceerd met de PLC die de arm bestuurd. Hierdoor zal de arm de gevonden lijn gaan volgen.  


(Beeld welke de chauffeur op zijn scherm ziet) 

Dankzij dit klant-specifieke machine vision lijnvolgsysteem wordt er beter werk met consistente kwaliteit aan de klant geleverd in een kortere tijd. 

“Een mooi en betrouwbaar systeem welke we nu ook op een tweede vrachtwagen geïmplementeerd hebben.” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.