Oppervlakte inspectie coating en diameter controle buis

Een grote fabrikant van kabels is bij Vision Partners gekomen met de vraag of de coating tussen de verschillende kabellagen gecontroleerd zou kunnen worden waarbij men tevens graag de diameter van de kabel wilde controleren op 3 opeenvolgende posities in de productielijn.
Productcontrole metaal
Omschrijving case

Vision Partners is hierop gestart middels het uitvoeren van een haalbaarheidstest zodat ook direct de exacte criteria van de klant duidelijk werden. Hierbij gaf de klant aan dat men graag ook de volledig aanbouw van het vision controle systeem door Vision Partners wilde laten uitvoeren. 

Vision Partners heeft hierop de verdere evaluatie gedaan voor de benodigde hardware en software waarbij het belangrijk was dat de operator ook kon zien wat de gemeten kwaliteit door de camera’s was en bij een afwijking direct een alarm kreeg en in 1 opslag kon zien waar en waarom dit alarm was opgetreden. 

Om dit te voorzien heeft Vision Partners 1 groot touchscreen voorzien waarop direct alle beelden en meetwaarden van alle 3 de controle locaties te zien zijn. Hierbij is er gekozen voor 3 compacte schakelkasten direct bij de opstellingen zodat er ook minimale bekabeling nodig was van de camera opstellingen naar de operator positie. 

Vision Partners heeft hierbij tevens voorzien in een aantal presets zodat de operator direct het juiste product kan selecteren welke er gecontroleerd moet gaan worden inclusief de juiste instellingen. 

Per meetpositie is hierbij gekozen voor 3 industriële ethernet camera’s en lichtbron zodat de kabel volledig 360 graden rondom geïnspecteerd kan worden. 

Hierbij is er door Vision Partners een frame ontworpen welke smal genoeg was om in de lijn te plaatsen en welke tevens klapbaar was zodat bij werkzaamheden deze niet in de weg zit. Hiermee is tevens voorzien in een stofdicht oplossing en zijn de camera’s mechanisch beschermd tegen invloeden van buitenaf. 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.