Lege krat inspectie met 3D camera’s

De grootste bloemenveiling ter wereld verwerkt miljoenen bloemenemmers per jaar. Het gebruik van gestandaardiseerde bloemenemmers door kwekers en kopers zorgt voor een hogere beladingsgraad voor minder kosten, handling, opslag en transport. Deze emmers moeten elke keer grondig machinaal gereinigd worden zodat de bloemen er fris en gezond uitzien. De uitdaging is dat de bloemenemmers zonder grove vervuiling zoals plastic zakken, spanbanden en karton de wasmachine in gaan.
Controleer lege krat
Omschrijving case

Vision Partners heeft een klant-specifiek machine vision 3D inspectiesysteem ontwikkeld waar met meerdere 3D camera’s de inhoud van elke bloemenemmer wordt gecontroleerd. In het geval de bloemenemmer te veel grof vervuild is; wordt de emmer uitgestoten. 

Lege krat inspectie

Door meerdere 3D camera’s wordt een 3D point-cloud van de krat gemaakt waarna door machine vision software de mate van vervuiling van elke krat bepaald wordt, – onafhankelijk van kleur, soort vervuiling en vochtigheid.  De triggerring van de beeldopname vindt plaats met de robuuste sensoren van Sensor Partners.

3D point cloud van een bloemenemmer met vervuiling

Het betrof een turn-key levering waar Vision Partners de complete inspectie module heeft ontwikkeld, geïnstalleerd en vrijgegeven. Er vindt communicatie plaats met het bovenliggende systeem waarbij automatisch wordt omgeschakeld tussen de verschillende typen bloemenemmers. De performance van de 3D inspectie is tevens zichtbaar op het (mobiele) klantendashboard zodat de klant en operators real-time inzicht hebben in de wasstraat performance. 

Volgens de tevreden klant: “Dankzij deze 3D inspectie is de capaciteit van de wasstraat significant verbeterd vanwege minder ongeplande machine stilstand.

.

Andere cases in:
3D Machine Vision
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.