Warmtebeeld seal inspectie voor verse quiches 

Onze klant produceert een breed assortiment kant-en-klaarmaaltijden voor de Nederlandse en Belgische markt. De productie vindt plaats in een grootkeuken waar de smaak van het uiteindelijke gerecht als belangrijkste wordt ervaren. Het productieproces wordt scherp gemonitord binnen een ESSC22000-keurmerk waarbij het cruciaal is dat de quicheverpakking betrouwbaar gesealed is.
Seal inspectie met warmtebeeld
Omschrijving case

Vision Partners heeft een klant-specifiek machine vison inspectiesysteem geleverd waarmee het warmte profiel van de thermische seal kan worden gemeten. De seal inspectie controleert verschillende aspecten van het thermische sealproces: 

  • Geen plastic afdekfolie aanwezig 
  • Plastic afdekfolie niet goed gesealed 
  • Plastic afdekfolie gedeeltelijk afwezig 

De oplossing bestaat uit een hoge resolutie thermische camera welke in de sealmachine geplaatst is. Thermische beeldopname wordt getriggerd waarna de Machine Vision software met verschillende algoritmes het thermische beeld evalueert. Daarna wordt er met het uitstootmechanisme gecommuniceerd zodat de juiste verpakking,- na thermische afkeur -, wordt verwijderd. 

Thermische seal inspectie aan de productielijn 

Onderstaand het beeld wat de operator ziet. De software isoleert de sealrand van beide quiche verpakkingen en bepaald of de plastic afdekfolie correct geplaatst en gesealed is. Bij een foutieve seal wordt het bovenliggende systeem gewaarschuwd waarna de uitstoot kan plaatsvinden. 

Operator weergave

Daarnaast is er een logging functie geïmplementeerd. De inspectie resultaten worden op een scherm weergegeven en de fouten worden gelogd voor rapportage en opvolging van eventuele klantenvragen.  

Logging van de inspectie resultaten

Dankzij deze thermische sealinspectie wordt er een consistente kwaliteit aan de klant geleverd binnen het ESSC22000-keurmerk . Een tevreden klant.

“Belangrijk is wanneer een bedrijf technisch solide overkomt. Daarnaast moet het maatwerk zijn want deze kennis hebben wij zelf niet in huis. De systeemintegratie is dus een vereiste.” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.