Warmtebeeld inspectie voor inductief gesealde verpakkingen 

Een grote producent van persoonlijke hygiëne producten verstuurd wereldwijde accessoires voor een betere hygiëne. Deze accessoires moeten waterdicht verpakt zijn.
Cosmetica producten machine vision
Omschrijving case

Vision Partners heeft een klant-specifiek machine vison inspectiesysteem geleverd waarmee het warmte profiel van een inductief geseald product kan worden gemeten. Het speciale is dat deze thermische inspectie kan worden uitgevoerd terwijl de plastic afsluitdop al op de verpakking bevestigd is. De seal inspectie controleert verschillende aspecten van het inductieve sealproces: 

  • Geen aluminiumfolie aanwezig 
  • Aluminiumfolie ondersteboven geplaatst 
  • Meerdere aluminiumfolie geplaatst  

De oplossing bestaat uit een hoge resolutie thermische camera welke boven de productielijn geplaatst is. Thermische beeldopname wordt getriggerd waarna de Machine Vision software het thermische beeld evalueert.  

Thermische inspectie aan de productielijn

Onderstaand het beeld wat de operator ziet. De software isoleert de sealrand en bepaald of de aluminiumfolie correct geplaatst en gesealed is. De operator ziet alle belangrijke parameters voordat de verpakking verder wordt verwerkt. 

Operator weergave
Logging van de inspectie resultaten

Tevens is er een logging functie geïmplementeerd. De inspectie resultaten worden op een scherm weergegeven en de fouten worden gelogd voor rapportage en opvolging van eventuele klantenvragen.  

Dankzij deze thermische inspectie wordt er wereldwijd met een consistente kwaliteit aan de klant geleverd. Een tevreden klant.

“de thermische inspectie moet betrouwbaar zijn en altijd werken. Een samenwerking waar snel en benaderbare service belangrijk is omdat het essentieel is dat het systeem altijd draait”. 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.