Warmtebeeld seal inspectie voor heerlijke olijven, dips en antipasta

Onze klant is een onafhankelijk familiebedrijf en staat al meer dan 15 jaar voor vakmanschap en kwaliteit op het gebied van mediterraanse delicatessen. Olijven, dips en antipasti vinden zijn weg binnen Europa verpakt in duurzame verpakkingen gemaakt uit minstens 80% gerecycleerd materiaal. Een vooruitstrevende, efficiënte en flexibele productie-unit waarin voortdurend wordt geïnvesteerd.
Seal inspectie food industrie
Omschrijving case

Vision Partners heeft samen met een productielijn system integrator meerdere klant-specifiek machine vison inspectiesysteem geleverd waarmee het warmte profiel van de thermische seal kan worden gemeten. De vraag naar seal en etiket inspectie wordt gedreven door de implementatie van inpakrobots waarmee de menselijke operator inspectie verdween. 

De verpakking seal inspectie controleert elke gesealde verpakking 100% op verschillende aspecten van het thermische sealproces: 

  • Vervuiling aanwezig tussen de sealrand; zoals olijven, tomaten of olie 
  • Geen plastic (of gedeeltelijk aanwezige) afdekfolie 

Een thermische afwijking is een indicatie dat de seal niet aan de gestelde integriteitseisen voldoet. 

De Vision Partners oplossing bestaat uit een hoge resolutie thermische camera welke net buiten de sealmachine is geplaatst. 

Thermische camera net buiten de seal machine

Thermische beeldopname wordt getriggerd waarna de Machine Vision software met verschillende algoritmes het thermische beeld evalueert.  Daarna wordt er met het uitstootmechanisme gecommuniceerd zodat de juiste verpakking, – na thermische afkeur -, wordt verwijderd. 

Thermische seal inspectie aan de productielijn

Onderstaand het beeld wat de operator ziet. De software isoleert de sealrand van de 4 Tappas verpakkingen en bepaald of de plastic afdekfolie correct geplaatst en gesealed is. Bij een foutieve seal wordt het bovenliggende systeem gewaarschuwd waarna de uitstoot kan plaatsvinden

Operator weergave

Daarnaast is er een logging functie geïmplementeerd. De inspectie resultaten worden op een scherm weergegeven en de fouten worden gelogd voor rapportage en opvolging van eventuele klantenvragen.  

Dankzij deze thermische sealinspectie wordt er een consistente kwaliteit aan de klant geleverd. Een tevreden klant.

“Een partij als Vision Partners neemt eindverantwoordelijkheid: zij lossen dit probleem helemaal op voor jou.” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.