Warmtebeeld inspectie voor transportbanden productie 

Onze klant is een wereldmarktleider in het ontwerp, de fabricage en het onderhoud van hoogwaardige proces- en transportbanden, die vandaag beschikbaar zijn in 150 landen over de hele wereld. Om te zorgen dat het productieproces van transportbanden, – sommige wel 420 cm breed -, gecontroleerd verloopt moet het warmteprofiel over de volle breedte continue gemeten worden.
Transportbanden productie
Omschrijving case

Vision Partners heeft voor deze klant een klant-specifiek camerasysteem ontworpen, gebouwd en geplaatst. Het een warmtebeeld camera wordt continue de temperatuurverdeling over de transportband gemeten. Er is gekozen voor een FLIR-warmtebeeld camera geplaatst in een IP66 behuizing geleverd door Sensor Partners.

FLIR thermische camera in IP66 uitvoering met M12/M8 connectoren 

Thermische controle

Vision Partners heeft de klant-specifieke software ontwikkeld waarmee de warmtebeelden worden uitgelezen, verwerkt en op een operatorscherm worden weergegeven. Dankzij dit turn-key geleverde thermische camerasysteem heeft de klant betere controle over het proces met hogere efficiency en betere kwaliteit.  

Operator scherm met boven het thermische beeld en onderin de temperatuurweergave over de 4200mm breedte

“Een partij als Vision Partners neemt de eindverantwoordelijkheid voor dit klant-specifieke product: ze lossen mijn probleem helemaal.”

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.