NIR Hyperspectraal Inspectie / Food Technology inspectie

Een duurzamere voedselketen met NIR hyperspectrale beeldvorming in het SWIR spectrale gebied voor het in-line bepalen van de chemische samenstelling van het product. Lees hieronder de mogelijkheden van Food technology.
Hyperspectraal
Omschrijving oplossing

NIR Hyperspectraal / Food Technology

NIR hyperspectrale inspectie voor het in-line en industrieel inspecteren van de chemische samenstelling van het product zoals verzadiging van vet, droge stofgehalte, samenstelling van gemengde producten, etc).

Normaal Hyperspectraal

Industrialisatie van NIR Hyperspectrale Inspectie

Vision Partners introduceert inspectie oplossingen die NIR hyperspectrale technologie benut om contactloos de chemische samenstelling van voedsel met hoge precisie op lijnsnelheid in een industriële voedselverwerkende omgeving te analyseren. 

Deze innovatieve oplossing maakt gebruik van een hyperspectrale NIR/SWIR line-scan camera en is speciaal ontworpen om de uitdagingen van productieomgevingen het hoofd te bieden, door betrouwbaarheid en robuustheid te combineren met geavanceerde analytische mogelijkheden. 

De oplossing is uitgerust met een gebruikersvriendelijke interface en biedt flexibele integratiemogelijkheden met de bovenliggende PLC en ERP/MES systemen. De oplossing kan geleverd worden als een standalone inspectie machine of aan een reeds bestaande productlijn worden toegevoegd.

Vision Partners’ oplossing staat niet alleen voor een investering in kwaliteitscontrole, maar ook in het opbouwen van consumentenvertrouwen en het beschermen van merkintegriteit, zelfs in de meest veeleisende productieomgevingen.

Inzicht in voedselchemie

Begrijp voedselchemie met hyperspectrale beeldvorming en verbeter tegelijkertijd de voedselkwaliteit en -veiligheid. Vision Partners heeft ervaring met verschillende projecten waar met hyperspectrale technologie de voedselketen wordt verduurzaamd door in-line de (chemische) samenstelling van een product te meten in een industriële omgeving.

Hyperspectrale beeldvorming levert beelden van hogere kwaliteit

Dat betekent dat we de voedselkwaliteit nauwkeuriger kunnen beoordelen en rijkere inzichten kunnen bieden dan andere oplossingen. Hyperspectrale beeldvorming is niet-destructief en werkt op lijnsnelheid, in realtime.

Hyperspectrale toepassingen in de voedselketen

Voordelen van hyperspectrale beeldvorming in voor voedseltoepassingen

Kortegolf-infraroodspectroscopie (SWIR) biedt een snelle en niet-destructieve methode voor het inspecteren en bewaken van de voedselkwaliteit en is goed ingeburgerd in de voedingsindustrie voor laboratorium- en onlinegebruik.

Deze techniek maakt het mogelijk de samenstelling van monsters te bepalen (bijv. vochtgehalte, eiwitgehalte, en sommige) evenals fysieke kenmerken zoals (bijv. deeltjesgrootte van gemalen deeltjes). Veel relevante chemische bindingen in voedselmonsters absorberen licht bij bepaalde golflengten in het SWIR-bereik (900 – 2500 nm). 

Deze absorptiekenmerken onthullen de chemie van het monster en kunnen worden gedetecteerd door spectroscopie. De methode is ideaal voor analyse van de gemiddelde samenstelling van homogene monsters zoals bloem. Voor complexere producten is het nadeel van spectroscopie dat het slechts op één punt in het monster tegelijk informatie geeft.

Hyperspectrale beeldvorming (HSI) combineert spectroscopie met beeldvorming. Deze techniek biedt de mogelijkheid tot gelijktijdige pixel per pixel analyse van samengestelde of heterogene voedingsmiddelen. Als beeldvormingstechniek vereist hyperspectrale beeldvorming geen contact met het voedsel dat het monster vernietigt of vervuilt, en met een goed kalibratiemodel kan het analyseresultaat in realtime worden verstrekt.

Hyperspectrale sensoren geven informatie over honderden smalle golflengtebanden. Dit levert gegevens op over meerdere, overlappende absorptiebanden voor verschillende chemische bindingen, waardoor kalibraties kunnen worden ontwikkeld voor specifieke chemische componenten die relevant zijn voor de voedselproductie.

Andere oplossingen
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Meer informatie?

We denken graag met je mee. Past deze oplossingen in jouw productieprocess?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.