Oppervlakte inspectie van papieren verpakking 

Een producent van gevoelig fotopapier wilde graag ook inzicht in de kwaliteit van hun verpakkingen aan de onderzijde. Dit omdat het zeer belangrijk is dat deze verpakking volledig en lichtdicht gesloten is om de kwaliteit van de inhoud te waarborgen.  
Oppervlakte inspectie papieren verpakking
Omschrijving case

Om extra handling van het product tegen te gaan wilde men graag dat het product niet verder opgepakt of verdraait hoefde te worden. Hierop heeft Vision Partners bedacht om hiervoor een lijnscan camera te plaatsen onder de transportband. Op enig moment in de productie wordt de verpakking namelijk overgenomen van de ene transportband naar de andere waarbij tussen beide een kleine spatie zit van enkele centimeters. 

Deze spatie van enkele centimeters is voldoende voor een lijnscan camera om een volledig beeld te maken van de onderzijde van het product zodra deze eroverheen passeert. De lijnscan camera plakt hierbij X aantal beeldlijnen achter elkaar zodat er toch weer een volledige afbeelding van het product ontstaat. 

Afbeelding goede zak 
Afbeelding foute zak 

Aan de zijkant van de verpakking zit tevens een stikker met een barcode. 

Hiervoor heeft Vision Partners een Area scan camera naast de transportband geplaatst welke controleert of deze stikker met een leesbare barcode inderdaad aanwezig is. 

Indien dit niet het geval is dan krijgt de operator een alarm en stop de lijn zodat hij/zij deze foutieve verpakking uit de lijn kan nemen. 

Omdat de productiesnelheid laag is kan de operator tevens visueel de beelden van de onderkant van de zakken bekijken ook nadat hij even andere werkzaamheden heeft gedaan.  

Dit omdat er op de geplaatste machine vision processor software is voorzien waarop alle foto’s van de onderzijde en zijkant van de verpakking terug te kijken zijn in de log-file zoals bovenstaand getoond. 

Zodra de productiesnelheid wordt verhoogd dan zal ook de oppervlakte controle geautomatiseerd worden middels het toevoegen van machine vision software. De hardware is hiervoor reeds voorbereidt bij de klant maar de implementatie van deze automatische oppervlakte controle functionaliteit wilde men pas later doorvoeren. Ook dit behoort tot onze mogelijkheden waarbij een project gefaseerd in uitvoering en budget wordt uitgerold. 

Een partij als Vision Partners neemt eindverantwoordelijkheid: wij lossen dit probleem helemaal op voor jou.” 

Quote klant
Operator scherm
Andere cases in:
Oppervlakte inspectie
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.