Video opname productbewerking cilinders

Voor het bewaken, controleren of opnemen van een proces, halffabricaat of eindproduct juist voordat deze verpakt of verwerkt wordt zijn er tal van mogelijkheden. De eenvoudigste manier is om dit met bijvoorbeeld een standaard cctv set te doen maar op het moment dat de snelheid hoog is, het op te nemen product klein is en er details zichtbaar moeten zijn of als de opname enkel zolang mag zijn als het product ook echt aanwezig is dan wordt het een ander verhaal
Highspeed video opname
Omschrijving case

Zo wilde een fabrikant van hydraulische cilinders graag video opnames hebben van het fabricageproces van hun producten. Het kritische proces welke ze wilde opnemen was in tijd zo’n 10 seconde echter was de pauze tijd tussen twee producten zo’n 60 seconden. En dus wilden ze geen continue opname in de tijd maar enkel wanneer er ook werkelijk een product aanwezig was voor de camera. 

Hiervoor heeft Vision Partners een camera geselecteerd welke dit fabricageproces met voldoende resolutie kon opnemen inclusief recording software welke via een extern input signaal getriggerd kon worden voor het starten van de opname. 

Highspeed of lage beeldopnamesnelheid?

Het aantal beelden per seconde waarmee de video wordt opgenomen is hierbij instelbaar zodat men deze camera setup ook eenvoudig voor andere toepassingen nog kan inzetten indien er highspeed opname’s gemaakt moeten worden om een proces vertraagd terug te kunnen kijken of juist met een lage beeldopnamesnelheid voor langere periodes opnames te maken zonder dat het geheugen direct vol is. 

Omdat de camera ook beschermd moest voor de omgeving waar deze opgesteld kon worden met water en olie hebben wij tevens een IP65 behuizing om de geselecteerde ethernet-camera geplaatst. Door deze te leveren inclusief een flexibele arm kan deze eenvoudig ook op andere posities ingezet worden bijvoorbeeld voor het zoeken naar verstoringen elders in de productielijn. 

We dachten dat het opnemen van een korte video van 1 cilinder per de 60 seconden niet mogelijk zou zijn maar Vision Partners kon ons direct goed helpen met de juiste hardware en software

Opnemen van fabricageproces aan de productielijn middels camera in IP65 behuizing
Recording software 
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.