Verzegelbare dop en etiket inspectie voor industriële vaten

Het inspecteren van de plaatsing en aanwezigheid van verzegelbare doppen en etiketten op industriële vaten is een essentiële taak in de kwaliteitscontrole van het verpakkingsproces. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid en integriteit van de inhoud, maar bevestigt ook dat de juiste informatie aanwezig is op elk vat, wat essentieel is voor de traceerbaarheid, conformiteit met regelgeving, en klanttevredenheid.
Verzegelbare dop en etiket inspectie voor industriële vaten
Omschrijving case

Met een machine vision opstelling bestaand uit meerdere camera’s kunnen veelvoorkomende verzegelbare dop sluiting fouten worden gesignaleerd. Zoals:

  • Dop moet recht op de draaiopening zijn gedraaid
  • Dop moet goed aangedraaid zijn
  • Dop en de verzegelrand moeten vast aan elkaar zijn

Vision Partners heeft een turn-key oplossing ontwikkeld bestaand uit 4 industriële machine vision camera’s waarmee de plaatsing van doppen en de aanwezigheid van de juiste etiketten kan worden gevalideerd.

Onderstaand een aantal mogelijke dop plaatsing fouten welke gedetecteerd worden.

Daarnaast wordt gecontroleerd of het etiket netjes aangebracht is op het vat. Optioneel kan met OCR de batchcode op het etiket gelezen en gecontroleerd worden. De camera’s en besturingskast zijn uitgevoerd in RVS.

Voor onze leveringen aan de farmaceutische industrie is het robuust controleren van de plaatsing van de verzegelbare dop op de verpakkingen een vereiste. Samen met Vision Partners hebben we deze inspectie efficiënt geïmplementeerd

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.