Verpakkings controle pakket 

Een bekende fabrikant van handdoek automaten wilde graag dat hun verpakkingen en inhoud tegelijk gecontroleerd zouden worden op volledigheid.
Verpakking controle pakket
Omschrijving case

De inhoud van de verpakking bestaat hierbij uit 1 laags vouwpapier welke als pakket in hun automaten wordt geplaatst. Het is hierbij belangrijk dat de positie van de stikker juist is en ook de richting zodat deze stapel vouwpapier altijd op de juiste manier door de medewerkers in de automaten wordt geplaatst. 

Vision Partners heeft hiervoor gebruik gemaakt van een smart vision camera type Pictor M1606/E welke het pakket tijdens productie op de volgende eigenschappen controleert: 

  • Positie kleefstikker op pakket juist 
  • Richting kleefstikker op pakket juist 
  • Geen vouwen in het pakket onder de folie 
  • Transparante folie volledig strak om pakket gesloten 

Door gebruik te maken van een gepolariseerd filter op de lens en op de backlight waren we in staat om ook losse transparante folie goed te detecteren. Hiermee konden we alle wensen van de klant ten aanzien van de eisen aan de verpakking invullen middels onze intelligent vision systeem. De vision software ontwikkeling is hierbij eerst in huis getest en vervolgens bij de klant in bedrijf gesteld.  

“Vision Partners weet ons steeds weer te verrassen met een unieke oplossing voor het controleren van onze producten, hiermee hebben wij een betrouwbare partner waarmee wij al vele jaren goed samenwerken” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.