Scherpe beeld acquisitie voor betrouwbare optische karakterlezing (OCR)

Onze klant is een wereldleider op het gebied van computervisie-integratie en robotica voor logistiek en e-commerce.  Het ontwerpt en integreert Vision oplossingen met behulp van de nieuwste herkennings-, identificatie- en roboticatechnieken om de automatisering van sorteerprocessen te optimaliseren.
Omschrijving case

Vision Partners heeft een robuuste Beeld Acquisitie unit ontworpen waarmee contrastrijke beelden gemaakt kunnen worden voor poststukken welke mogelijk gekreukt, in plastic gewikkeld of slecht bedrukt zijn. 

De uitdaging van plastic verpakkingen is dat de ledverlichting schitteringen op het camera beeld kan veroorzaken. Dit is ondervangen door een LED dome concept waarmee zelf plastic verpakkingen scherpe beleden opleveren. 

(LED dome; verlichting architectuur voor beeldopname van reflecterende voorwerpen) 

Een andere design overweging is het gebruik van global shutter area-scan camera’s. Zelfs als de klant de verpakking snel beweegt, wordt er een scherp beeld gemaakt zonder bewegingsonscherpte. 

(Voordelen van een global shutter camera architectuur versus een rolling-shutter) 

Vision Partners heeft voor deze klant ook een camera-specifieke DLL geschreven, zodat de cameramodule eenvoudig in het concept van de klant geïnterfereerd kon worden. 

Dankzij deze turn-key beeld acquisitie module heeft de klant een mooi product in de market kunnen zetten.

“Wij vinden het heel belangrijk dat een bedrijf flexibel en betrouwbaar is. Vision Partners heeft het project opgeleverd binnen het budget en de planning.”

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.