Pallet volledigheid inspectie met 2D datacode controle voor geautomatiseerd magazijn 

Onze klant is een wereldleider op het gebied van modulaire vloerbedekking en levert een geïntegreerde collectie van tapijttegels en veerkrachtige vloerbedekking. In een nieuw magazijn doen Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) het werk. Ze vervoeren de pallets naar de docks waar de vrachtwagens geladen worden. Cruciaal is dat op de pallet de juiste dozen met staan gestapeld. Voordat de pallet de vrachtwagen in gaat wordt er een check gedaan of de juiste dozen op de pallet staan.
Controle inspectie
Omschrijving case

Vision Partners heeft een klant-specifiek machine vision inspectiesysteem ontwikkeld waarmee elke zijde van de pallet gecontroleerd wordt of de juiste dozen met de juiste 2D datacodes gestapeld zijn.

Inspectie op aanwezigheid 2D datacode

Met een hoge resolutie camera worden beelden gemaakt waarna de Machine Vision software alle aanwezige 2D datacode leest, verwerkt en naar het bovenliggende systeem verzendt. Met een uitgekiend verlichtingssysteem wordt er zorggedragen dat een eventuele schaduwval van de gestapelde dozen geen invloed heeft op de 2D code inspectie. De communicatie met het bovenliggende systeem gebeurt met de OPC-UA standaard. Voor de databases maken we gebruikt van MySQL-technologie. 

Bovenstaande afbeelding geeft het operator hoofdscherm weer met daarop de pallet afbeelding en de gelezen datamatrix codes. 

De inspectie resultaten worden op een scherm weergegeven en de resultaten van elke pallet wordt gelogd voor rapportage en opvolging van eventuele klantenvragen.  

Dankzij deze inspectie is de uitgaande inspectie gestandaardiseerd en wordt er met een consistente kwaliteit aan de klant geleverd.

“Expertise zorgt er voor dat je een goed aanbod kan geven, Vision Partners bood wat aan wat ik niet verwacht had.” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.