Oppervlakte inspectie handdoeken

Voor de grootste Nederlands industriële handdoeken wasserij heeft Vision Partners een inspectiesysteem ontwikkel voor een automatische oppervlakte controle van handdoeken.Handdoeken variërend in lengte tussen 30 en 50 meter bij ca. 30 cm breed worden hierbij over losse transportbanen uitgerold getransporteerd nadat deze gewassen zijn.
Oppervlakte inspectie handdoek
Omschrijving case

Het geleverde vision systeem inspecteert hierbij de handdoeken over de volledige lengte en breedte op vlekken, gaten, scheuren en/of verdraaiingen welke het op oprolproces kunnen verstoren. Indien hierbij de toleranties voor de verschillende controle’s worden overschreden dan wordt deze handdoekrol direct doorgestuurd naar overwas of reparatie. Afkeur kan hierbij uitgevoerd worden op grote intense vlekken of gaten maar ook aan de hand van een gemiddelde over de gehele lengte van de rol genomen waarbij de toleranties ook tijdens productie nog aangepast kunnen worden afhankelijk van product en/of klanttype. 

Voor het controleren van in totaal 33 transportbanen zijn uiteindelijk 18 industriële camera’s toegepast verdeelt over 3 industriële Vision PC’s voor een kosten efficiënte inrichting. 

De kwaliteit van de geleverde handdoekrollen is hiermee direct verhoogd waarbij de recalls zijn geminimaliseerd en waarbij ook de belasting voor de medewerkers is teruggebracht. 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.