Offline meting en classificatie gesiliconiseerd papier

Onze klant produceert verschillend type gesiliconiseerd papier waarbij het belangrijk is een betrouwbaar en reproduceerbaar meting van de kwaliteit en consistentie van de siliconen laag op het papier te krijgen.
classificatie gesiliconiseerd papier
Omschrijving case

Een veel gebruikt testmethode is het absorptievermogen van het papier te meten middels het aanbrengen van inkt. Het inkt wordt geabsorbeerd door het papier afhankelijk van de siliconen laag. De operator moet bij deze methode het testpapier visueel beoordelen en classificeren. Het is gebleken dat dit visuele classificatie proces erg afhangt van de persoon en foutgevoelig is.


Classificatie tabel voor bepalen inkt absorptie

Met het toepassen van Machine Vision camera technologie kan snel en nauwkeurig de kwaliteit en consistentie van de siliconen laag gemeten worden. De gebieden die meer inkt absorberen duiden op minder of geen siliconen, terwijl gebieden waar weinig of geen inkt is geabsorbeerd duiden op een adequate aanwezigheid van siliconen.

classificatie gesiliconiseerd papier

Hoofdscherm met weergave en classificatie Inkt absorptie

De operator schuift het testpapier in de desktop inspectieopstelling waarna direct de meting en classificatie plaatsvindt.

Dankzij de intensieve samenwerking met Vision Partners hebben we een cruciale stap in ons productieproces  geborgd met  een robuuste kwaliteitsmeting.”

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.