Long time video recording in een klimaatkamer 

24/7 video opnames maken door meerdere camera’s tegelijk in een klimaatkamer omgeving waarbij de temperatuur in de klimaat kamer kan variëren tussen de -20 tot +90 graden.
Video recording voor controle
Omschrijving case

Nu hadden wij wel al veel ervaringen met verschillende digitale opname systemen, waarbij de onderlinge setup vaak net even anders is afhankelijk van de specifieke wensen van de klant, en ook op het gebied van industriële behuizingen maar een oplossing voor in een klimaatkamer was toch weer nieuw. 

Dat dit niet alledaags is werd o.a. duidelijk toen de klant aangaf hier al langer naar op zoek te zijn maar nog geen leverancier of klimaat producent had kunnen vinden welke dit kon aanbieden. 

Voor ons des te meer een uitdaging om deze klus wel te kunnen voltooien met een systeem op maat voor de klant maar wel weer met standaardproducten samengesteld. 

Omdat de camera’s ook flexibele opgesteld moesten kunnen worden en alles dus compact en handzaam moest blijven heeft Vision Partners gekozen voor een exclusief koelsysteem gebaseerd op waterkoeling. 

Een fabrikant van ons waarmee we vaker zaken doen kon ons helpen met een industriële en compacte koelunit waarbij zij ook 4 camerabehuizingen konden voorzien waartegen losse koeleenheden gemonteerd konden worden. Door deze koeleenheden stroomt vervolgens koelwater met specifieke koelvloeistof welke ervoor zorgt dat de gehele camerabehuizing gekoeld of verwarmd wordt afhankelijk van de gemeten temperatuur in de camera behuizing zelf. 

Voordeel hierbij was dat we gebruik konden maken van standaard ethernet camera’s uitgevoerd in HD resolutie en we dus ook gebruik konden maken van een standaard opname PC met de door ons al bekende recording software. 

Vision Partners heeft er hierbij voor gezorgd dat er een Plug&Play IP67 systeem is voorbereid en samengesteld en heeft hierbij de overdracht van de totale setup op locatie bij de klant uitgevoerd zodat de test-engineers van de klant daarna direct zelf in staat waren om hun camera opnames uit te voeren na opstelling in de klimaatkamer. 

“Fijn om een leverancier gevonden te hebben welke ons een Turn-key camera systeem kon voorzien voor 24/7 recording in onze klimaatkamers” 

Voorbeeld klimaat-kamer waarin 24/7 video opnamen mogelijk door speciale camera-behuizing 
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.