Inspectie van samengestelde producten 

Onze klant produceert een breed assortiment van samengestelde producten die in Nederland geproduceerd worden voor de gehele wereld.
Productcontrole
Omschrijving case

Vision Partners heeft een klant-specifiek machine vison inspectiesysteem ontwikkeld waarmee automatisch de verschillende aspecten van samengestelde producten geïnspecteerd kunnen worden: 

  • Zijn je juiste onderdelen in het samengestelde product verwerkt? 
  • Heeft het samengestelde product de juiste afmetingen? 

De uitgewerkte oplossing bestaat uit een hoge resolutie camera met bijhorende LED verlichting welke een contrastrijk beeld van het samengestelde product maakt. Het beeld moet contrastrijk zijn zodat de verschillende onderdelen van het product individueel goed zichtbaar zijn.

Matching samengesteld product met STEP of DWG

Daarna wordt dit beeld vergeleken met de STEP file (e.g. DWG) van het product welke uit de database gehaald wordt. Dit heeft als voordeel dat deze matching automatisch gaat en dat niet ieder product opnieuw moet worden ingeleerd.  

Succesvolle matching met de .DWG uit de database

Naast het herkennen van de verschillende onderdelen worden ook de dimensies gecontroleerd. In onderstaand beeld zijn de verbindingsstukken tussen de profielen geïdentificeerd en valideert het systeem ook de lengte en breedte. 

Classificeren en meten van de verbindingsstukken tussen de profielen

Vision Partners levert het gehele systeem, inclusief besturingskast, touchscreen display en geïnterfereerd met de databases en productiemachines van de klant. 

“Belangrijk is een geïntegreerd systeem waarbij met minimale operator input het samengesteld product robuust gecontroleerd wordt. Vision Partners heeft die kennis in huis!”

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.