Hoge resolutie oppervlakte inspectie voor grafische industrie  

Onze opdrachtgever is een technologische organisatie die machines maakt voor de veeleisende verpakkingsindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in technieken om een glanslaag aan te brengen op verpakkingen. Denk hierbij aan cosmetica, drank en food verpakkingen. Maar ook aan commerciële uitingen zoals magazines, brochures en boek covers.
oppervlakte inspectie voor de grafische industrie
Omschrijving case

Vision Partners heeft meegewerkt aan een project om met hoge resolutie contactbeeldsensoren (CIS; Contact Image Sensor van Mitsubishi Electric) een nauwkeurige regeling te ontwerpen. De beeldverwerking toepassing is ontwikkeld in MVTEC Halcon software. Vision Partners is een MVTec Certified Integrator. 

Contactbeeld-sensoren CIS

Contactbeeldsensoren (CIS) zijn beeldsensoren die worden gebruikt in flatbed scanners die bijna in direct contact staan ​​met het te scannen object. Met deze sensoren kan een hoge resolutie bereikt worden van 600 DPI. Daarnaast kunnen deze sensoren een lengte bereiken van 807mm. 

Overview: Contact Image Sensors (CIS) - MITSUBISHI ELECTRIC

Plug-and-play integratie

Een CIS bestaat meestal uit een lineaire reeks detectoren, bedekt door focuslenzen en geflankeerd door rode, groene en blauwe LED’s voor verlichting. Het voordeel is een compact design welk niet gekalibreerd hoeft te worden en ‘’plug-and-play” in een nieuwe machine geplaatst kan worden. Dus ideaal voor klanten die meerdere machines produceren voor de wereldwijde market. 

De gebruikte sensoren van Mitsubishi Electric zijn bekend vanwege een snelle digitale uitvoer van heldere, levendige high-definition beelden leveren en worden veel gebruikt in kopieermachines, drukpersen, geldautomaten en oppervlakte-inspectiemachines. 

Dankzij deze CIS-sensoren en efficiënte machine vision code is een geavanceerde technologie betrouwbaar gerealiseerd.

“Dankzij de klantgerichte ondersteuning van Vision Partners hebben we deze CIS-sensor technologie onder de knie gekregen en aan onze producten kunnen toevoegen”. 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.