Highpeed USB3.0 camera recording set

Een grote fabrikant van frisdrank kwam bij Vision Partners met de vraag of het mogelijk is video opnames te maken van hun hoge snelheid productielijn waarbij ze de voortgang, waaronder de positie en verdraaiing, van de flessen vertraagd terug konden kijken.
Highspeed camera
Omschrijving case

Ook hadden ze soms verstoringen in het productieproces bij de verpakkingslijn waarvoor ze ook graag een high-speed camera zouden willen kunnen gebruiken. Een mobiele opstelling welke snel opgesteld kan worden was dan ook de wens. 

Vision Partners heeft hiervoor een complete Highspeed camera set samengesteld waarmee de klant naast een highspeed camera ook direct beschikt over alle benodigde accessoires voor het snel kunnen opnemen van higspeed videos in hun productie omgeving. 

Deze Highspeed camera set bestaat uit een highspeed USB3.0 camera welke direct verbonden kan worden met de eigen PC of laptop van de klant na installatie van de Highspeed recording software*. Doordat de set Plug&Play is uitgevoerd was de gebruiker direct in staat om zelfstandig videos op te nemen en deze vertraagd te kunnen afspelen voor een snelle beoordeling.  

438 beelden per seconden

De opnamesnelheid van 438 beelden per seconde bleek hierbij ruim voldoende om de flessen welke met meer dan 15 stuks per seconde passeren vertraagd terug te kunnen kijken om hun verdraaiing en stabiliteit goed te kunnen waarnemen. 

Middels de aanwezigheid van 2 flexibele statieven konden zowel de camera als ook de meegeleverde led-lamp snel opgesteld worden waarna de opstelling tevens snel verplaats kon worden door de aanwezigheid van een transportkoffer waarin de Highspeed camera set wordt geleverd. 

IP65 behuizing voor natte omgevingen

Omdat de camera soms ook opgesteld wordt in natte omgevingen is er door Vision Partners een extra IP65 behuizing om de camera meegeleverd zodat deze veilig gebruikt kan worden. 

“Dit is precies het gereedschap waar we al lang naar op zoek waren om snel en efficiënt afwijkingen in de productielijn te kunnen vinden en op te lossen”

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.