Etiket inspectie voor een breed assortiment banket 

Een familiebedrijf dat al sinds 1887 bekend als de betrouwbare, ambachtelijke bakkerij in de regio. En nu uitgegroeid van de lokale ambachtelijke bakker naar een professionele productielocatie met moderne, geautomatiseerde productielijnen voor banket met afzet in heel Nederland. Een modern bedrijf met de uitdaging van korte productiebatches waarbij continue klant-specifieke labels op de verschillende verpakkingen geplaatst moeten worden.
Etiket inspectie bakkerij
Omschrijving case

Vision Partners heeft recentelijk meerdere klant-specifiek machine vision inspectiesysteem in de productielijn geïnstalleerd welke met hoge snelheid de etiketten controleert op: 

  • Juiste etiket geplaatst op de etiketteermachine 
  • Leesbare barcode op de juiste positie 
  • Leesbare THT (Tenminste Houdbaar Tot) op de juiste positie 

En dit in nauwe samenwerking met de leverancier van de etiketteermachine en geïntegreerd met het bovenliggende productieorder systeem. 

Met behulp van een area-scan camera en machine LED-verlichting wordt een gedetailleerd, schaduwvrij beeld gemaakt van het etiket gemaakt. De geavanceerde software controleert de barcode en met behulp van OCR (Optical Character reading) technieken wordt de THT gecontroleerd op leesbaarheid. De productielijn wordt stilgezet als het etiket niet aan de steeds hogere kwaliteitseisen van de verschillende klanten voldoet. 

Hoofdscherm operator

De inspectie resultaten worden op een operator scherm weergegeven en de fouten worden gelogd voor rapportage en opvolging van eventuele klantenvragen.  

Dankzij deze etiketinspectie wordt er met een consistente kwaliteit aan de banketafdeling van de klant geleverd.

“Wij vinden het heel belangrijk dat een bedrijf flexibel en betrouwbaar is en een inspectie product ontwikkeld wat optimaal in ons business proces past; een klant-specifieke oplossing dus!” 

Logging van alle etiket inspecties
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.