Etiket & deuk controle ronde blikken 

Een fabrikant welke veredelde zaden verpakt in ronde blikken wilde graag een eindcontrole op deze blikken. Afwijkingen in het blik zoals deuken en/of afwijkingen in positie van de etiketten of afwezigheid van deze etiketten moeten hierbij automatisch gedetecteerd worden en foutieve blikken uitgestoten.
Machine Vision opstelling Nunhems
Omschrijving case

Voor het aanbrengen van de etiketten op de blikken had de klant reeds draaistations in de lijn staan waarbij de blikken op dezelfde positie geroteerd worden en het etiket op het blik wordt aangebracht. Hiervan konden we gebruik maken voor het detecteren van de deuken in de blikken volledig rondom. Dit middels twee stuks smart camera’s welke de onder- en bovenzijde controleren tijdens de rotatie. 

Voor het controleren van de etiketten is een apart multi-camera systeem voorzien welke zowel het voor- & achter etiket controleren als ook de speciale hologram stikker op aanwezigheid en positie ten opzichte van een markering in het blik zelf. 

Voor deze etiket controle hoeven de blikken niet geroteerd te worden omdat hierbij de zes camera’s rondom het blik staan opgesteld. De rotatie van het blik  tijdens het passeren van deze zes camera’s mag willekeurig zijn en heeft hierbij geen invloed op de werking van het systeem. 

Turn-key oplossing als add-on in productielijn

Vision Partners heeft de oplossing turn-key geleverd en als add-on aan de productielijn opgebouwd bij de klant inclusief een rittal schakelkast voor alle aansluitingen. Tevens het aansturen van de uitstoter X-pulsen verder dan de controle, gemeten middels een encoder, is door Vision Partners voorzien. 

“Door het integreren van dit vision systeem door Vision Partners hoeven onze operators niet langer op 1 plek te staan om de blikken te controleren, zij kunnen nu ook andere taken doen waardoor de efficiëntie van deze productielijn is verhoogd, de kosten verlaagd en onze medewerkers meer plezier hebben in hun werk” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.