dots

4 studenten afgestudeerd in Coronatijd

Machine vision engineer

Juni 2020 zijn een 4-tal  studenten met succes afgestudeerd bij Vision Partners. Was zeker een speciale tijd met Corona, 95% thuiswerken, af-en-toe Teams overleg, weinig klanten interactie, virtuele borrels, etc. We wensen de afstudeerders alle sterkte en succes in hun verdere carrière, – binnen en buiten Vision Partners.

Andreas Hagendoorn is afgestudeerd op de vraag hoe gesneden groenten nauwkeurig en snel geclassificeerd kunnen worden op een single board computer (Jetson Nano) met opensourcesoftware (Keras met de Xception convolutionele neural netwerk architectuur).

Bennie Prins is afgestudeerd op het controleren van een verpakkingsseal met behulp van polarisatie technologie. Met behulp van polarisatie camera technologie kun je de stress meten in plastic verpakkingen en daarmee een goede indicatie krijgen op de verpakkingsseal aan de eisen voldoet.

Martijn de Schoemaeker heeft onderzoek verricht naar het inspecteren van verpakkingen op basis van een embedded platform in combinatie met opensource machine vision software. Op de JetsonNano heeft Martijn een 5-tal algoritmes geschreven waarmee de integriteit van verpakkingen wordt geïnspecteerd.

Freek van Dijk heeft een nieuw software template voor een Vision Systeem ontwikkeld waar gekozen kan worden om het Vision System te draaien op zowel een industriële pc als op een embedded system. Gebruikmakend van het .NET Core framework zijn een webapplicatie en een windows forms applicatie gedemonstreerd.  

Blader door nieuws
Jeroen Keuken