dots

Food Technology voor efficiëntere productie

print controle

Met behulp van machine vision technologieën kan het automatisch fileren van kippen worden verduurzaamt. Om voedselverspilling te reduceren is het belangrijk dat niet te veel vlees wordt weggegooid tijdens het industrieel fileren.  Het identificeren en classificeren van de verschillende kipproducten zoals karkas, vet, kraakbeen of vlees is onderzocht met hyperspectrale en multispectrale beeldvorming in het SWIR spectrale gebied.

Myrthe van Moorst heeft dit onderzoek geleidt en heeft met succes haar studie afgerond aan de Mechatronica opleiding van AVANS Breda.  Myrthe heeft haar afstuderen verricht met de Specim FX17 camera en de toepassing ontwikkeld met MVTEC Halcon machine vision software.

Food Technology en een duurzame voedselketen

Voor een multi-spectraal beeldvormingssysteem is het van belang om te onderzoeken op welke frequentie intervallen de restproducten het beste zichtbaar zijn. De intervallen van de categorieën vallen binnen het Short Wave Infrared (SWIR). Voor het vastleggen van de categorie intervallen zijn verschillende multi-spectrale beeldvorming systemen onderzocht.

Blader door nieuws
Jeroen Keuken