dots

Met Food Technology naar gezonder varkensvlees

Hyperspectraal Meggie

Anderhalf jaar geleden heeft Meggie Wijen haar afstudeerstage voor Toegepaste Wiskunde & Applied Mathematics – Fontys Hogeschool Engineering voltooide bij Vision Partners. Meggie heeft onderzoek gedaan naar de in-line bepaling van de mate van verzadiging van varkensvet (het joodadditiegetal) met behulp van een industriële hyperspectraal camera. Door het in-line meten van de kwaliteit van het varkensvet kan de voedselketen gestuurd worden richting een kwalitatief beter product. Een stap richting een duurzamere voedselketen.

Food Technology

Met behulp van hyperspectraal camera technologie toegepast in het SWIR spectrale gebied kan in-line de chemische samenstelling van dierlijke producten gemeten worden. Food Technology brengt de werelden van food en technologie bij elkaar om samen te werken aan een efficiënt en duurzaam voedselsysteem

Recent heeft ze haar scriptie ‘Een weg naar gezonder varkensvlees’ gepresenteerd op de “2022 Best Thesis in Applied Math” .  Met als resultaat een mooie 2de prijs waar Vision Partners enorm trots op is!

Blader door nieuws
Jeroen Keuken