Visualisatie tijdens en na het lasproces

Een leverancier van lasmachines in België kreeg van een klant de aanvraag of het ook mogelijk was om middels een camera de las tijdens en na het lassen te visualiseren op een monitor. Dit omdat men de operatoren graag wilde helpen om op een eenvoudigere manier het lasproces te bewaken.
Controle laskwaliteit
Omschrijving case

De conventionele methode hiervoor is dat men door een laskap moet kijken maar dit is een zware belasting voor de operatoren bij langere producties en dus kon een camera uitkomst bieden.

Hoge lichtintensiteit  

Omdat de intensiteit van het licht bij lassen zeer hoog is, is dit voor een standaard camera met lens niet zomaar mogelijk om goed af te beelden. Vision Partners heeft dit echter kunnen oplossen door het toepassen van speciale donkere filters welke slechts 0,1% of 0,01% van de intensiteit doorlaten.  

Voor de camera zelf passen we een compact semi-industriële camera toe met een directe VGA-uitgang welke rechtstreeks op een monitor kan worden aangesloten. Voor deel hierbij is dat er geen extra PC nodig is voor het beeld en de hele setup hiermee Plug&Play blijft. 

Via de buttons op de achterzijde van de camera kan de intensiteit van de opname nog fijn afgesteld worden zodat de operator precies die details kan zien die voor hem/haar in het lasproces belangrijk zijn. 

Om de kwaliteit van de las ook na het lassen aan de operator te tonen hebben we een 2e VGA-camera opgesteld achter het lasproces en zonder het extra donker-filter. Dit zodanig dat de operator op 2 beeldschermen naast elkaar direct de kwaliteit van tijdens en na het lassen uitvergroot op een scherm kan beoordelen. 

“Het volgen van het automatische lasproces is minder inspannend voor onze operatoren geworden met deze goed betaalbare camera waardoor ze het werk langer kunnen volhouden en meer plezier aan hun werk beleven” 

Visualiseren & opnemen van lasnaden 
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.