Seal controle van aardappelmeel zakken met warmtebeeld technologie 

Onze klant opereert wereldwijde en produceert aardappelzetmeel en aardappeleiwit. De aardappel is het meest veelzijdige gewas ter wereld en heeft een positieve invloed op het leven van meer dan een half miljard mensen. Onze klant streeft ernaar het potentieel van de aardappel uit te breiden en zo de planeet een duurzaam perspectief te bieden. Natuurlijk hoort daarbij dat de producten betrouwbaar verpakt worden in stevige industriële zakken bestaand uit 3 lagen papier en een laag LPDE.
seal controle van aardappelzetmeel zakken
Omschrijving case

Na het machinaal afvullen wordt de LPDE gedeelte van de zak met warmte gesealed. Met een industriële warmtebeeld camera is de LPDE sealnaad goed te zien door het papier heen. Mogelijke fout mechanisme bij het afvullen van de papieren zak zoals zetmeel tussen de seal of vervuilde  sealbalk zijn vaak op het warmtebeeld zichtbaar. 

Fouten zijn vaak op het warmtebeeld zichtbaar

Contactloos en continue sealnaad integriteit controle van de industriële verpakking is belangrijk om een stabiele kwaliteit aan de klant te leveren. 

Voor deze uitdaging is gekozen voor een camera sensor  welke in het infrarode gebied werkt omdat de warmte van de LPDE sealnaad door het papier heen straalt. 

Warmtebeeld van een verpakking sealnaad

De inspectie oplossing bestaand uit een hoge resolutie Flir IP66 warmtebeeld camera (640 * 480 pixels) welke een warmtebeeld neemt van de verpakkingsseal.  De LPDE seal is goed zichtbaar op het warmtebeeld. De beeldopname wordt getriggerd door een sensor aan de uitgaande transportband. Er is een schakelkast voorzien inclusief touchscreen waarop de operator de voortgang van de controle direct kan zien incl. de opgenomen beelden.  

Analyse afsluiting verpakking met seal

Door het warmtebeeld van de seal met machine vision software te analyseren kunnen verschillende soorten fouten geïdentificeerd worden. In het geval de seal thermisch niet aan de verwachtingen voldoet kan de lijn worden stilgezet of de verdachte zak worden uitgestoten. 

“Met onze nieuwe fabriek willen we continue de vinger aan de pols houden en controleren of ons seal proces onder controle is. Samen met Vision Partners hebben we dit concept uitgewerkt en geïmplementeerd.” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.