Procesaansturing en visualisatie in de controlekamer

Een bekende producent van melkproducten had reeds analoge camera’s opgesteld in hun productie maar wilde deze graag vervangen voor digitale camera’s welke mogelijk ook nog konden meten. Dit omdat men naast het zichtbaar maken van de walsen met Calcium Caseïnaat ook graag direct de regelkleppen wilden aansturen afhankelijk van de uitgevoerde metingen in het beeld.
Processor
Omschrijving case

Omdat de walsen zelf donker van kleur zijn en het te visualiseren en meten Calcium wit was er reeds een goed contrast om de hoeveelheid Calcium op de band ook door nieuwe digitale camera’s direct te laten meten. Hierdoor heeft Vision Partners een industriële Vision PC voorgesteld waarop tegelijk 6 ethernet camera’s op aangesloten kunnen worden. Via de directe dvi-uitgang van de PC konden we hierbij tevens alle 6 de camerabeelden real-time op monitor tonen.  

De operatoren krijgen hierbij een alarm op het scherm als de vulling op de walsen te groot is waarbij men tevens kan instellen of men handmatig of automatisch de toevoer regelkleppen wil besturen. De vulgraad wordt hierbij automatisch door de camera’s bepaald aan de hand van de breedte van de vulling op de wals waarbij deze via het ethernet protocol wordt doorgestuurd aan het bovenliggende systeem. 

In totaal zijn er in het project 18 camera’s geleverd voor het monitoren en meten van 18 walsen weergegeven op 3 grote tv-schermen in controlekamer. Door de introductie van deze digitale camera’s is de weergave enorm verbeterd en helpt de automatische sturing de operator maximaal om de productie onder controle te houden. 

“Door het vervangen van de analoge camera’s door nieuwe digitale camera’s is de weergave enorm verbeterd en kunnen we met een lagere bezetting toch goed overzicht houden over de productie”
Weergave van alle 18 walsen middels 18 digitale camera’s in controlekamer 
Weergave van lijn1, wals 6 met vulling op de wals 
Weergave meetlijnen voor automatische aansturing regelkleppen toevoer 
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.