Oppervlakte inspectie in de chemische industrie 

Een chemiebedrijf dat synthetische rubbers produceert en levert aan de automobielindustrie moet ervoor zorgen dat alleen de hoogste kwaliteit de fabriek verlaat. Vision Partners heeft een klant-specifieke machine vision inspectiesysteem in de productielijn geïnstalleerd welke met 4 kleuren line-scan camera’s minuscule foutjes van kleiner dan 1 mm2 kan meten.
Chemische industrie oppervlakte inspectie
Omschrijving case

Het betrof een turn-key levering waar Vision Partners met een partner de complete inspectie machine heeft ontwikkeld, geïnstalleerd en vrijgegeven.  

Turn-key levering

Onderstaande afbeelding geeft het operator hoofdscherm weer. De 6 zijden van het product zijn zichtbaar en de software heeft de vervuilingen gedetecteerd.  

Hoofdscherm operator

De inspectie resultaten worden op een scherm weergegeven en de fouten worden gelogd voor rapportage en opvolging van eventuele klantenvragen. Daarnaast wordt de operator gewaarschuwd als het aantal vervuilingen boven de product specifieke grenswaarden komen. 

Dankzij deze inspectie hoeft er geen operator meer aan de lijn te staan en wordt met een consistente kwaliteit aan de klant geleverd. Een tevreden klant

“Wij hechten waarde aan de betrouwbaarheid van zo’n machine. Hierbij hoort goede kwaliteit van het geleverde product, goede service ter plaatse en via de telefoon/mail, en meedenken met de klant als problemen zich voordoen.” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.