Laskwaliteit controle 

Een leverancier van metalen frames voor de automobielindustrie in Nederland voerde handmatig lascontroles en rapportages uit door middel van het manueel controleren van ingescande foto’s. Het gereed maken van de frames voor het maken van een juiste opname plus het uitvoeren van deze manuele controle via het huidige software pakket was echter complex en bewerkelijk.
Controle laskwaliteit
Omschrijving case

Omdat de productie verhoogd gaat worden en de uitvoering voor het verder manueel beoordelen en rapporteren van deze lassen te tijdrovend is heeft men Vision Partners gevraagd of wij in staat waren om dit controle proces te versnellen.  

Vision Partners heeft hiervoor na uitgebreide haalbaarheidstesten en constructief overleg met de eindklant een automatisch vision systeem kunnen ontwikkelen welke exact aan de wensen van de klant tegemoet kwam. 

Hierbij is voor de constructie een oplegunit voorzien waarbij de controleur het product op zijn kop en slechts op 1 manier kan inleggen. De constructie is hierbij tevens zo ontworpen dat er geen direct vervuiling van het product op de cameralens kan vallen onlangs het feit dat de camera omhoog moest “kijken” om het op zijn kop geplaatste product te kunnen beoordelen. 

Waar de lascontroleur voorheen in de software de laspositie zelf nog moest aangeven en overtrekken heeft Vision Partners dit proces volledig via Halcon vision software geautomatiseerd. Tevens konden wij hierbij fouten in het oppervlak herkennen en nauwkeurig meten door het toepassen van een 65MP Area camera welke het product met een resolutie van 0,01 mm controleert. 

Het vision systeem laadt hierbij automatisch de juiste instellingen voor het opgelegde product nadat dit type op voorhand middels een matrix scanner door de controleur is gescant. Na het opleggen van het product op de vision opstelling drukt de controleur op start in de vision applicatie waarna de controle en rapportage automatisch start en de controleur enkel de gemaakte opname en resultaten hoeft te bevestigen.  

Na bevestiging door de controleur van de juiste opnameresultaten wordt er automatisch een rapport gegenereerd waarna deze opgeslagen wordt inclusief de opgenomen foto voor eventuele nadere analyse van de producten. 

Het vastleggen en beoordelen van deze testproducten inclusief rapportage is hiermee met een factor 10 sneller geworden dan de voorgaande traditionele manier. De nieuwe vision opstelling voldoet hierbij volledig aan alle wensen en eisen van een tevreden klant. 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.