Etiket controle olieblikken

In Belgïe bevindt zich de grootste tankopslag en logistieke verwerking van olie direct in de verpakking. De verpakking bestaat hierbij uit de olie-containers van 1, 2 of 5 Liter. De machinefabrikant voor het automatisch afvullen van deze olie in de diverse verpakkingen was hierbij op zoek naar een partner om de etiketten aan de voor- en achterzijde van de flessen ook direct te controleren.
Vloeistoffen
Omschrijving case

Belangrijkste eis was hierbij dat er vanuit de HMI een product gekozen kon worden welke op dat moment geproduceerd ging worden waarbij het vision systeem moest controleren of de stikkers aan de voor- & achterzijde hiermee overeen kwamen. 

Vision Partners heeft hiervoor een turn-key vision systeem geleverd waarbij de achterzijde van het etiket werd gecontroleerd aan de hand van de barcode en de voorzijde van het etiket middels de olie aanduiding zoals 5W40, 5W30 of 10W40 etc. inclusief het merklogo. 

Doordat het merklogo en de olie-aanduiding op steeds wisselende plaatsen staat wordt de operator bij aanvang van een nieuwe product 1x gevraagd deze positie aan te geven via de HMI zodat deze ingeleerd worden bij dat specifieke product. Zodra dit product op een later ogenblik weer wordt geproduceerd dan hoeft de operator enkel dit product uit de lijst te selecteren en kan wordt de controle direct gestart. 

Vision Partners heeft hierbij tevens een frame ontwikkeld welke als geheel over de transportband geplaatst kon worden zodat de integratietijd op locatie minimaal was. Na het geven van een training voor de operatoren om het vision systeem in te stellen is deze opgeleverd en reeds vele jaren succesvol in bedrijf. 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.