Sealcontrole van industriële zakken met warmtebeeld technologie

Onze klant is een wereldmarktleider in melkproducten die toepassingen vinden in de voedingsmiddelenindustrie, kindervoeding en in de farmaceutische industrie. De klant verpakt melkhalffabricaten in stevige industriële zakken bestaand uit 3 lagen papier en een laag LPDE. LDPE staat voor lagedichtheidpolyetheen en is een hele taaie folie.
seal controle melkpoeder
Omschrijving case

Controleer onzichtbare LDPE sealnaden

Na het machinaal afvullen wordt de zak gesealed door middel van een sealbeam waar elektriciteit doorheen loopt. De hitte van de gloeidraad zorgt voor het smelten van de LDPE.  Omdat de LPDE aan de binnenkant van de papier zak is, kan er niet visueel worden gecontroleerd of de sealnaad goed gevormd is. Mogelijke fout mechanische bij het afvullen van een papieren zak zijn: 

  • De seal is niet volledig gesealed omdat er melkpoeder tussen de seal is gebleven tijdens het seal proces. 
  • De zak wordt niet goed aangeladen op de sealbalk waardoor een deel geen contact oppervlak met de papieren zak heeft gehad. 
  • Vervuiling van de sealbeams daardoor de sealnaad niet goed gevormd is. 

Seal naad integriteit controleren farmaceutische industrie

Omdat het een hoogwaardig product is welke aan de farmaceutische industrie geleverd wordt moet de verpakking gecontroleerd worden op sealnaad integriteit. 

Vision Partners heeft een inspectie oplossing ontwikkeld bestaand uit een hoge resolutie IP66 warmtebeeld camera (640 * 480 pixels) welke een warmtebeeld neemt van de verpakkingsseal.  De LPDE seal is goed zichtbaar op het warmtebeeld. De beeldopname wordt getriggerd door een sensor aan de uitgaande transportband. Er is een schakelkast voorzien inclusief touchscreen waarop de operator de voortgang van de controle direct kan zien incl. de opgenomen beelden.  

Verschillende soorten seal fouten

Door het warmtebeeld van de seal met machine vision software te analyseren kunnen verschillende soorten fouten geïdentificeerd worden zoals: 

  • Vervuiling tussen de seal 
  • Verfrommelde seal door verkreukeld papier en/of gevouwen uiteinden 
  • Defecten aan de sealbeam  

Tevens worden hierbij op de vision PC alle opgenomen beelden en data opgeslagen zodat deze ook direct beschikbaar zijn voor de productie- en kwaliteitsmedewerkers.  

“We hebben nu de stap kunnen maken van een kostbare destructieve steekproef  naar een proces waar we contactloos het  warmteprofiel van elke sealnaad controleren.” 

Een tevreden productiemanager
Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.