Dubbelzijdige etiket inspectie voor een breed assortiment hoemoes kuipjes 

Een bedrijf dat al ruim 40 jaar salades en sauzen maakt met authentieke recepturen met duidelijk herkenbare ingrediënten als handelsmerk. Een uitgebreide range van 10-tallen verschillende hoemoes producten.
Dubbelzijdige etiket inspectie
Omschrijving case

De uitdaging is dat de juiste etiketten geplaatst worden op de juiste kuipjes, netjes in het midden, op de juiste plaats met de juiste leesbare ‘’Uiterste Houdbaarheid Datum”.  

Vision Partners heeft samen met een machine maker een klant-specifiek machine vision inspectiesysteem in de productielijn geïnstalleerd welke met hoge snelheid de bovenzijde en onderzijde van de verpakking controleert. 

Met behulp van een line-scan camera wordt een beeld gemaakt van de onderkant van het hoemoes kuipje. Met een area-scan camera en LED dome wordt een scherp, niet reflecterend beeld gemaakt van de bovenkant van het kuipje. De volgende inspecties worden uitgevoerd: 

  • Is het juiste etiket geplaats aan de onderkant? 
  • Is de barcode op de onderkant van het kuipje leesbaar? 
  • Is het etiket netjes in het midden van de onderkant van het kuipje geplaatst? 
  • Is het juiste etiket geplaatst aan de bovenkant? 
  • Is het etiket netjes in het midden van de deksel geplaatst? 
  • Is de UHD leesbaar? 
  • Is de UHD op de juiste positie van de deksel geprint? 
  • Is de actiezegel op de juiste positie op de deksel geplaatst? 
  • Zijn er uitstekende delen van de deksel van het kuipje zichtbaar? 

De inspectie resultaten worden op een operator scherm weergegeven en de fouten worden gelogd voor rapportage en opvolging van eventuele klantenvragen. Daarnaast worden de afgekeurde kuipjes uitgestoten.  

Hoofdscherm operator

Dankzij deze dubbele etiketinspectie wordt er met een consistente kwaliteit aan de klant geleverd.

Wij vinden het heel belangrijk dat een bedrijf flexibel en betrouwbaar is. Hier hoort een goede service ook bij. Het product moet ook betrouwbaar en innovatief zijn.” 

Jeroen Keuken

Leg je machine vision uitdaging aan onze specialisten voor

Onze specialisten helpen graag met het zoeken naar een oplossing voor een probleem, of een verbetering binnen een productieproces. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.